Padişah Lokumu Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Nehir tarafından 31 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Padişah Lokumu Tarifi

    Malzemeler:
    1 litre süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    3 yemek kaşığı kakao
    yarım paket margarin
    1,5 poşet krem şanti
    1 su bardağı süt
    1,5 su bardağı hindistan cevizi

    Hazırlanışı:
    Süt, un, şeker, kakao ve margarin karıştırılarak pişirilir. Pişen muhallebi mikserle çırpılır.
    Büyük fırın tepsisine, tabanı görülmeyecek şekilde, hindistan cevizi yayılır. Bunun üzerine pişirilen muhallebi gezdirilerek dökülür.
    Muhallebi soğumaya bırakılır. Bu arada bir buçuk poşet krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılır. Soğuyan muhallebinin üzerine dengeli bir şekilde sürülür.
    Buzdolabında bir müddet daha dinlendirilen muhallebi, önce enlemesine ikiye, daha sonra da uzunlamasına sekiz parçaya (daha ince olmasını isterseniz dokuzparçaya) kesilir.
    İnce bir spatula yardımıyla sarılan muhallebi lokumları artık servise hazırdır.