Pamuk Yağının Faydaları ve Kullanımı

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Nehir tarafından 1 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Pamuk Yağı Faydaları ve Kullanımı

    Gossypium hirsutum veya Gossypium barbadense tohumlarından elde edilen, karakteristik tadı ve kokusu olan, oldukça koyu renkli (kırmızı-kahverengi) bir yağdır. Pamuk yağı yüzde 13-44 oleik ve yüzde 33-58 linoleik asit içerdiği için oleik-linoleik asit grubu yağlar arasında yer almaktadır. En önemli doymuş yağ asidi ise yüzde 17-29 oranındaki palmitik asittir.

    Faydaları
    Omega – 6 ve Omega – 9 yağ asitlerini içerir. Omega – 6 yağ asidi vücudun üretemediği ve dışarıdan alınması gereken yağ asitlerinden biridir. Bileşiminde bulunan vitaminler cilt ve saç sağlığı açısından önemlidir. E vitamini içerir ve iyi bir antioksidandır. Kızartılan gıdaya gevreklik verir. Hamur işleri ve kek kremaları için idealdir.