Pankek nasıl yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 3 Mart 2014 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Kahvaltılarda büyük bir keyifle tüketilen ''Pankek'in tarifini damak zevkinize sunuyoruz. Balla da tüketilen bu kolay ve hafif kek, özellikle küçük çocukların severek yiyeceği ve onlara enerji verecek farklı bir lezzet..

    MALZEMELER:
    Kek için:

    2 yumurta
    1 bardak süt
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
    Yarım paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 su bardağı un
    1 adet limon aroması (ya da limon kabuğu rendesi)
    pankek-nasil-yapilir.jpg
    YAPILIŞI: Yumurtaları çırpma kabının içine alıyoruz ve üzerine toz şeker ilave ederek çırpıyoruz. Sütü ve yağı ilave ediyoruz. Unun içerisine kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip eleyelim ve azar azar sıvı karışıma ilave ederek karıştıralım. Yapışmaz bir tava kullanıyoruz, yalnız iyice ısındıktan sonra pişirmeye başlarsak daha iyi sonuç alabiliriz. Hamurların ölçüsünü kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çikolata sosu, reçel,bal ve meyve parçaları ile birlikte yenebilir. Afiyet olsun..
     
    Son düzenleme: 3 Mart 2014