Papatya Suyunun Faydaları

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Nehir tarafından 1 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya Suyu ve Faydaları Nelerdir

    Bileşimindeki uçucu yağ ve etkin maddelerden dolayı modern tıpta ve halk tababetinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

    Papatya Suyunun Faydaları: Acı tadı nedeniyle iştah açar. Sinir yolu hastalıklarına iyi gelir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Papatya suyu saç rengini açmakta kullanılır. Mide fonksiyonunu düzenleyici, gaz ve safra söktürücüdür. Ağız ve yemek borusu iltihabına iyi gelir. Ağrılı hemoroidlerde, pamukla yapılacak kompresin rahatlatıcı etkisi vardır. Karın ağrısına da iyi gelen papatya suyunun kuvvet verici özelliği vardır. Ateş düşürücü, spazm çözücü, terletici, sinir yatıştırıcı ve sırt ağrılarını giderici özelliği vardır. Mide ülseri, gastrit ve bağırsak hastalıkları, kalın bağırsak ve makat yaraları, böbrek, mesane, prostat, bayanlarda rahim iltihabı, miyom, akciğer ve karaciğer yara ve iltihabına iyi gelir.

    Uyarı: Fazla içilmemesi tavsiye edilir. Herhangi bir yan etkisi görülmemiştir.

    Papatya Suyu Nasıl Kullanılır? Yemeklerden sonra günde 3 öğün bir kahve fincanı içilir.