Patatesli yufka böreği tarifi resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Hilal tarafından 10 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Patatesli yufka böreği... pratik, yapımı kolay, lezzetli...



    patatesli yufka böreği malzemeleri :

    4 adet yufka,
    1 çay bardağı sıvı yağ,
    1 kahve fincanı su,
    2 su bardağı su.
    İçine:
    4 adet patates,
    yarım demet maydanoz,
    karabiber,
    kırmızı pulbiber,
    tuz.
    Üzerine:
    Yumurta sarısı

    Patatesli yufka böreğinin yapılışı:

    Öncelikle patatesleri haşlayın. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin, ince kıydığınız maydanozu, yeterince tuzu, karabiberi ve kırmızı pulbiberi ekleyin. İyice harmanlayın, ilk yufkayı düz bir zemine serin.
    1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın. İlk yufkanın üzerine sürün, ikinci yufkayı yerleştirin. 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun. Sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin.
    Buzdolabında 1 gün bekletin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın.



    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 10 Mart 2012