Patlıcan Cacığı Salatası

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 16 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Adıyaman'ın meşhur "Patlıcan Cacığı" özellikle yaz aylarında sevilerek tüketilmektedir.

    Malzemeler
    1 orta boy Patlıcan
    4 su bardağı Su
    1/2 su bardağı Pilavlık Bulgur
    1 tatlı kaşığı Tuz
    1 su bardağı Yoğurt(süzme)
    2-3 diş Sarımsak
    1 yemek kaşığı Nane
    1 tatlı kaşığı Pul biber

    HAZIRLANIŞI

    Patlıcanlar yıkanarak alaca soyulur. küçük küpler olacak şekilde doğranarak tuzlu suda bekletilir. Bu arada Tencere iki su bardağı su ile ateşe konur. Su kaynamaya başlayınca bulgur, suyu süzülmüş patlıcan ve tuz ilave edilir. Hafif ateşte suyunu çekinceye dek pişirilir. Çabucak soğuması için geniş bir tepsiye alınarak serilir. Diğer taraftan yoğurt iki su bardağı su ile ezilir. Sarımsaklar soyulur ve yıkanır. Az miktarada tuz ile dövülerek yoğurtla karıştırılır. Çukur bir kaba soğuyan patlıcanlı karışım ile sarımsaklı yoğurt karıştırılarak konur ardından küçük kâselere servis yapılır. Üzerine de nane veya pul biber serpilir.