Patlıcan Kavurması Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 3 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Patlıcan Kavurması Nasıl Yapılır
    Resimli Patlıcan Kavurması Yapılışı


    Patlıcan Kavurmasının yapımı için gerekli olan malzemeler

    - 4 adet orta boy patlıcan
    - 2 adet orta boy soğan
    - 4 adet domates
    - 3-4 adet çarliston biber
    - Yarım çay bardağı zeytinyağı
    - 2 diş sarımsak
    - 1 tatlı kaşığı domates salçası
    - Tuz

    Patlıcan kavurmasının yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyun ve kare kare doğrayın.

    Tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyun. Patlıcanları üzerine yerleştirin. Kabukları soyulmuş, doğranmış domates ve ince doğranmış biberi patlıcanların üzerine koyun. Salçayı, tuzu , rendelediğiniz sarımsağı ekleyin.

    Tencerenin ağzını kapatarak önce kuvvetli ateşte tencere ısındıktan sonra kısık ateşte pişirin. Patlıcanlar kısık ateşte kendi suyu ile pişecekler, su ilave etmeyin. Arada bir karıştırın.

    Yemek suyunu çekecek, patlıcanlar tamamen eriyip, pişecek.Ocağı kapatın 10 dakika yemeği dinlendirin.

    Eğer isterseniz yemeğinizin üzerine kırmızı pul biber ilave ederek servis edebilirsiniz

    [​IMG]