Patlıcanlı Bulgur Pilavı Kolay Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 29 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Kolay Patlıcanlı Bulgur Pilavı nasıl yapılır tarifi

    1 su bardağı bulgur
    1 adet patlıcan (minik küpler halinde doğranmış)
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 adet orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
    1 tutam fesleğen (ince kıyılmış)
    1/4 adet kırmızı biber (minik küpler halinde doğranmış olacak)
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı toz şeker
    2 su bardağı kaynar su

    HAZIRLANIŞI: Patlıcanları küp küp doğrayarak kızartın ve ayrı bir kaba alın. Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyun. Eriyince soğanları ve kırmızı biberleri aynı anda ilave edip kavurun.Ardından bulguru ilave edin. Tuuz ve kızartılmış patlıcanları ekleyin. Şekeri ve kaynar suyu bekletmeden ekleyerek kısık ateşte 15 dk bulgurlar göz göz olana dek pişmeye bırakın. Pişen bulgur pilavınızı 20 dk dinlendirdikten sonra ince kıyılmış fesleğen ile servis edebilirsiniz.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 30 Haziran 2013