Pikan cevizinin yararları nelerdir?

Konusu 'Eğitim Desteği' forumundadır ve Ceren tarafından 11 Mart 2015 başlatılmıştır.

  1. Ceren

    Ceren Süper moderatör

    Pikan cevizinin faydaları nelerdir?

    - Fındık, badem, Antep fıstığı gibi diğer kabuklu yemişlere nazaran antioksidan etkisi oldukça fazladır.
    - Hücre hasarlarını önler ve parkinson, alzheimer ve kanser gibi önemli hastalıklara karşı vücudu korur.
    - Doymamış yağ asitleri bakımından zengin olduğu için, sağlıklı beslenmede önemli bir yere sahiptir
    - Potasyum, magnezyum, kalsiyum, çinko mineralleri yönünden zengindir.
    - Vejateryan kişiler için yararlı bir seçenek olan pikan cevizinin bir porsiyonu, yaklaşık otuz gram etle aynı protein değerine sahiptir.
    - Kötü kolesterolü dengeler. Her gün düzenli olarak tüketildiğinde kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar.
    - C vitamini açısından zengindir. Soğuk algınlıklarına karşı etkili olmakla birlikte, damar sertliği tedavisini destekler.
    - Karbonhidrat ve kalorisi düşük olduğu için kilo vermek isteyenlerin tercih edebileceği bir besindir.
    - E vitamini bakımından zengin olduğu için saç ve cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır.