Ramazanda Pratik Yemek Tarifleri

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 13 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    PRATİK RAMAZAN YEMEK TARİFLERİ. iftar sofrasında hafif yemekler yemeye dikkat etmeli.Çok ağır ve yağlı yemekler gece bizi rahatsız edecektir.

    Sizlere iftar vakitleri için hafif tarifler hazırladık.İşte ramazan ayında iftar vaktine özel pratik yemek tarifleri.İftar vaktinde bu yemeklerle sağlıklı bir iftar sofrası hazırlamanız sizin için oldukça pratik olacaktır.

    Kolay İftar menüsü yemekleri, Ramazan'da Pratik İftar Yemek Tarifleri



    Mantar Çorbası Tarifi

    Gerekli Malzemeler

    250 gr. mantar
    4 yemek kaşığı margarin
    2 yemek kaşığı un
    3 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
    2 su bardağı süt
    4 su bardağı et suyu
    Yarım demet dereotu
    Tuz,karabiber

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Mantarların saplarını çıkarıp, doğrayın. Dereeotunu ayıklayıp, kıyın. Margarini kızdırıp., mantarlarını ekleyip kavurun. Daha sonra içine kıyılmış sarımsakları ilave edip, mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. Mantarlar suyunu çekince içine unu ekleyip, unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Unun kokusu çıkınca et suyunu ve sütü ekleyip çorba kıvamına gelinceye kadar karıştırıp orta ateşte pişirin. Tuz-karabiber ve pulbiberi ilave edip sıcak olarak üzerine kıyılmış dereotunu serpin.

    Fırında Makarna Tarifi

    Fırında makarna için gerekli olan malzeme listesi

    500 gr çubuk makarna
    Yarım litre süt
    2 çorba kaşığı margarin
    4 adet Yumurta
    200 gr. Kaşar Peynir
    Tuz
    Karabiber

    [​IMG]

    Makarnaları kırmadan, peynirli makarnada olduğu gibi haşlayıp, suyunu süzünüz.
    Tekrar tencereye alıp içerisine eritilmiş yağı, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını koyup, karıştırınız.
    Üzerine kalan kaşar peynirini serpiniz.
    Diğer tarafta bir kaba 4 yumurtayı kırıp çatalla iyice çırpınız.
    Yumurtaya yarım litre sütü, tuzu, karabiberi koyup, tepsideki makarnaların üzerine gezdirerek dökünüz.
    En üstüne erimiş 1 kaşık yağı gezdirerek dökünüz.
    Sonra çıkartıp, hafif soğuyunca kare veya baklava şeklinde kesip servis yapın.


    Çoban Salata Tarifi

    Çoban salata için gerekli olan malzemeler

    1 tane iri soğan
    4 tane orta boy domates
    1 tane domalık biber
    1 tane sivri biber
    2 tane salatalık
    yarım çay kaşığı tuz
    2 kahve fincanı zeytinyağı
    1 kahve fincanı sirke veya limon suyu

    [​IMG]

    Yapılışı

    Salatalıkları soyup tavla zarı gibi doğrayın. Soğanı piyaz biçiminde doğradıktan son ra bol tuzla ovuşturup öldürün daha sonra yıkayın. Domates ve biberleri de ince ince doğradıktan sonra bütün malzemeleri karıştırın, tuz, sirke ve zeytinyağını koyup çatalla ezmeden karıştırın.

    Çilekli Kup Tarifi

    Çilekli kup için gerekli olan malzemeler

    1 kg çilek
    1 çay bardağı pudra şeker
    1 pasta tabanı (hazır kek)
    200 ml krema
    200 gr beyaz çikolata
    1 paket krem şanti
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı iri çekilmiş antep fıstığı

    [​IMG]

    Yapılışı

    Yarım kg çileği ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerine pudra şeker serpip el blenderi ile pürüzsüz oluncaya kadar çekin. Pasta tabanını cam servis kasesinin genişliğine göre kesin. Ya da kenarları yüksek kalacak şekilde hiç kesmeden kupa yerleştirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Beyaz çikolatayı kırarak ekleyin ve karıştırın. çikolata eridikten sonra buzdolabında soğutun. Soğuyunca mikser yardımıyla çırpın. 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile iyice çırpın ve beyaz çikolatalı kremaya ilave edip tekrar çırpın. Son olarak üzerine hazırladığınız çilek püresinin yarısını ilave edip tekrar çırpın. Kasenin kenarlarına dilimlenmiş çiekleri dizin. üzerine kalan çilek püresini sürün. Antep fıstığının yarısını serpin. Hazırladığınız kremayı krema sıkma aparatı ile pürenin üzerine sıkın. çilek dilimleri ve kalan antep fıstığı ile süsleyin. Soğutup servis yapın.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 13 Temmuz 2013

  2. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Ramazan'da Pratik Yemek Tarifleri

    Ramazana Özel Kolay Yemek Tarifleri

    Ramazanda özel hafif ve pratik yemek önerilerimiz devam edecek. Akşama iftara ne yapsam diye düşünen bayanlara hem pratik hem de kolay çorbalar ve yemek tarifleri..Hem oldukca lezzetli ve çok da sevilen bir çorba tarifi ile devam edelim.

    Mercimek Çorbası Tarifi

    [​IMG]

    Gerekli Malzemeler
    1 tablet tavuk suyu
    1 yemek kaşığı kuru nane
    tuz
    2 su bardağı kırmızı Mercimek
    5 su bardağı su
    2 soğan
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    1 yemek kaşığı Salça
    1 çay bardağı sıvı yağ


    Çabuk ve lezzetli bir çorba bu.Çorbamızı düdüklü tencerede pişireceğiz.Tencerimize yağı dökün. Ardından doğranmış soğanı kayun ve kavurun.Yıkamış olduğumuz mercimeği,tavuk tableti,kırmızıtoz biber ,salça,az tuz ve en önemlisi kurultulmuş naneyi (çorbanızın lezzeti) koyun 10 dk pişirin.Pişen mercimeği süzün.Servis yaparken Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyilirsiniz.

    Yalancı İskender Tarifi

    [​IMG]


    Gerekli Malzemeler

    1 tatlı kaşığı sumak
    1 yemek kaşığı tuzot
    3 yemek kaşığı tereyağ
    1 adet patlıcan
    6 adet sivri biber
    500 gr dana kıyma
    5 adet pide
    1 su bardağı yoğurt
    2 diş sarımsak
    4 adet domates
    2 yemek kaşığı salça
    1 adet kırmızı soğan

    Yapımı

    Pideleri küp küp kesin. 1.5 kaşık tereyağında soteleyin. Kalan yağ ile kıymayı kavurun. Salça ve rendelenmiş 2 domatesi ilave edin. Tuzotu ekleyin. Sarımsağı ezip yoğurda katın. Patlıcan, domates, sivri biberleri dilimleyip ızgarada pişirin. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp sumakla ovun. Pidelerin üzerine önce sosu sonra yoğurdu gezdirin. Izgara sebzeler ve soğanla süsleyip servis yapın. Arzuya göre üzerine kırmızı biber eklenmiş kızdırılmış tereyağ gezdirin.

    Yalancı Tavuk Göğsü Tarifi

    [​IMG]

    Malzemesi

    1 Paket vanilya
    -1 Çorba kaşığı kakao
    -2 çorba kaşığı tozşeker
    -1 Çorba kaşığı margarin
    -1 Adet yumurta
    -125 gr margarin
    -1 Su bardağı un
    -4 Su bardağı süt
    -1.5 Su bardağı tozşeker



    Yalancı Tavuk Göğsünün Yapılışı

    Öncelikle yarım paket margarini tencereye alın.
    Üzerine 1 su bardağı unu ilave edin. Pembeleşinceye kadar devamlı karıştırarak kavurun. 4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp, 1.5 su bardağı tozşeker ile birlikte karıştırın. Şekerli sütü kavrulan una ekleyip, iyice karıştırın. Topaklanmamasına dikkat edin.Muhallebi kıvamına gelince karışımı ateşten indirin.Mikserle 15-20 dakika çırpın ve soğumaya bırakın.Daha sonra muhallebiyi ince uzun bir tepsiye yayın.Sos malzemesini ayrı bir kapta mikserle çırpın.Tavuk göğüslerinin üzerine yayın ve buzdolabında soğutun. Dolaptan aldıktan sonra dilimleyerek iki yanından içe doğru katlayın ve servis tabağına alarak servis yapın.

    Afiyet olsun..