Resimli Acem Böreği Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Hilal tarafından 13 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. Acem böreği tarifi


    Malzemeler :

    3 tane yufka
    yarım su bardağı erimiş margarin

    Harcı için :

    3 yemek kaşığı margarin
    3 adet piliç budu
    1 adet kurusoğan
    3 adet yeşilsoğan
    yarım demet maydanos
    yarım demet nane
    3 adet çarliston biber
    tuz ve karabiber

    Hazırlanışı :
    yufkaları üstüste koyup ikiye bölün
    piliç butlarını şerit halinde kesin
    kuru soğanları piyazlık doğrayın
    taze soğanlarıda doğrayın
    maydanoz ve taze naneyide ayri ayri doğrayın
    çarliston biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince ince doğrayın

    Böreğin harcı için yayvan bir tavaya tereyağlı margarini koyup kızdırıp içine şerit şerit doğradığınız piliç göğüslerini koyup piliçler kavruluncaya kadar sote edin. Piliç renk aldıktan sonra piyazlık kuru soğanı ve doğranmış çarliston biberleri ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin.
    En son olarak harcın içine kıyılmış taze soğanların, maydanozun, nanenin yarılarını tuz ve karabiberi koyup karıştırın. Harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın.

    Margarin ile yağlanmış fırın tepsisinin içine 3 adet yarım yufkayı üzerlerini erimiş margarin ile yağladıktan yerleştirin. Üzerine soğumuş harcın tümünü koyun. Kalan 3 adet yarım yufkayı erimiş margarin ile yağlayıp harcın üzerine kapatın. (tepsi böreği yapar gibi)

    Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.

    Sosu için küçük bir tencereye suyu, domates suyunu, kalan yeşillikleri "taze soğan, maydanoz, nane ve ve ½ kutu Kase margarin koyup karıştırdıktan sonra kısık ateşte bir taşım kaynatın.
    Pişen Acem böreğinin üzerine sosu döküp kapattığınız fırının sıcaklığında Acem böreğini 10 dakika bekletip sosu iyice çektirin.
    Acem böreğini dilimledikten sonra sıcak olarak arzuya göre Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.


    [​IMG]