Resimli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 15 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır

    Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Resimli

    Arpa Şehriye Pilavı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

    1,5 su bardağı arpa şehriye
    3 subardağı sıcak su
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 adet tavuk yada et bulyon
    1 tatlı kırmızı biberin yarısı, 2 adet mantar (isteğe göre)

    [​IMG]

    Yapılışı

    Mantarları sotelik, kırmızı biberleri küp küp doğrayın. Tereyağı ve sıvı yağı teflon tencereye koyup kızdırın. Kızan yağın üzerine dolmalık kırmızı biberi ekleyin ve 1 dakika kadar orta ateşte kavurun. Kavurduğunuz biberin üzerine şehriyenin tamamını ekleyin ve orta ateşte şehriyeler hafifçe renk değiştirene kadar kavurun. Üzerine dilimlediğiniz mantarları ve tavuk bulyonu ekleyerek ve 1-2 dakika daha hızlaca kavurun. Rengi dönen şehriyelerin üzerine 3 su bardağı suyu ekleyerek karıştırın. Tencerenin kapağını kaparatak önce orta ateşte hafiften suyunu çekinceye kadar pişirin (arada karıştırın). Karıştırdığınız pilavı kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 6-7 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. 10 dakika kadar demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.