Resimli İncirli Tatlı Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 22 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. İncirli Tatlı yapabilmek için ihtiyacınız olan malzemeler;

    3 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 su bardağı ceviz
    6 adet kuru incir (ince doğranmış)
    1 paket kabartma tozu

    Şerbet Malzemesi:

    1.5 su bardağı su
    Yarım su bardağı şeker
    1 yemek kaşığı nescafe

    Muhallebi Malzemesi:

    1 litre süt
    2 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı nişasta
    5 yemek kaşığı toz şeker
    50 gr. tereyağı
    1 poşet krem şanti


    Yapılışı ise şu şekilde;

    Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra diğer malzemeleri de ilave ederek yağlanmış fırın kabına keki dökün ve 160 dereceli fırında pişirin. Kızarınca keke bir bıçak batırın ve kek yapışmıyorsa fırını kapatın. Üzeri kızardığı halde pişmemişse fırın ayarını 150 dereceye indirin ve bir süre daha pişirin.

    Daha sonra şerbet malzemesini hazırlamak için tüm malzemeleri şeker eriyene kadar karıştırın. (şerbet kaynatılmıyor.) Fırından çıkmış kekin üzerine dökün.

    Muhallebiyi hazırlamak için; Un, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın. Sütü yavaş yavaş çırparak ilave edin. Ocağın altını yakın ve muhallebi kıvamınına gelene kadar pişirin. Göz göz olunca tereyağı ekleyip karıştırın.

    Ocaktan aldıktan bir miktar bekleyin.

    Sonra krem şantiyi ekleyerek çırpın ve kekin üzerine dökün.

    [​IMG]

    Soğuk olarak servis yapın