Resimli Ramazan Yemekleri Tarifleri

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 23 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Ramazan için Yemekler

    Ramazan Yemek Tarifleri Resimli

    Düğün Çorbası

    Düğün çorbası için gerekli olan malzemeler şunlardır:

    10 su bardağı et suyu
    200gr kuzu eti ya da koyun kaburgasının sıkı eti
    4 yemek kaşığı un
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı kırmızıbiber

    Terbiye İçin Malzemeler

    2 adet yumurta veya 4 adet yumurta sarısı,
    4 yemek kaşığı limon suyu,
    Yarım su bardağı ılık çorba suyu

    [​IMG]

    Yapılışı

    Bir tencerede et haşlanarak küçük parçalar halinde doğranır. Et haşlanırken et suyu da birlikte hazırlanabilir. Etler, et suyuyla birlikte ayrı bir tencerede kaynamaya bırakılır. Bu arada ılık çorba suyundan bir miktar başka bir kaba alınarak unla birlikte iyice ezilir. Kaynamakta olan çorbaya sürekli karıştırılarak eklenir. Un kokusu kayboluncaya kadar kısık ateşte pişirildikten sonra ateşten alınır. Yumurta ve limon suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir. Servis yapılmak üzere kaselere alınır. Kızdırılmış yağa kırmızı biber karıştırılarak çorbanın üzerine gezdirilir. Yanında ekmek garnitürüyle servis yapılır.


    Kıymalı Ramazan Pidesi

    Kıymalı ramazan pidesi için gerekli olan malzemeler şunlardır:

    1 adet Ramazan pidesi
    3 yemek kaşığı Tereyağı
    2 adet Soğan
    350 gr. Kıyma
    1 yemek kaşığı Domates salçası
    1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
    1/2 tatlı kaşığı Karabiber
    1/2 demet Maydanoz
    1 su bardağı Et suyu
    1 1/2 su bardağı Yoğurt
    2 diş Sarımsak
    Tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Tereyağı geniş bir kaba konur, eritilir, Ramazan pidesinin altı üstü biraz kızartılır. Ayrı bir kapta, kıyma ile piyaz şeklinde doğranmış soğan kavrulur; salça, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızı biber, tuz ve et suyu ilave edilir, bir taşım kaynatılır. Bu karışım pidenin üstüne dökülür, pideler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sarımsak, yoğurtla karıştırılır ve pidenin üzerine konur. Not: Arzu edilirse üzerine kızdırılmış biberli yağ gezdirilir.

    Sebzeli Graten

    Sebzeli graten için gerekli olan malzemeler şunlardır:

    1 küçük boy karnabahar
    3 adet patates
    1 adet havuç
    3 yemek kaşığı un
    3 su bardağı süt
    5 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 Paket krema
    2 adet yumurta
    150 gr rendelenmiş kaşar
    Tuz, karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı

    Geniş büyük bir tencereye patatesleri ve havucu soyarak doğrayalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
    Haşlanan patates ve havuçları tencereden çıkartın ve küp şeklinde doğrayın.
    Karnabaharı dallarından ayırıp tencerede haşlayın.
    Fırın kabınızı yağlayın ve un serpin ve sebzeleri karışık olarak yayın.
    Beşamel sos için yağı ve unu kavurun(hafifçe sarılaşana kadar) ardından sütü ilave edin göz göz olana kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
    Sos ılıdığında içine yumurtaları, kremayı ve tuzu ilave edip çırpıcı yardımıyla çırpın ve sebzelerin üzerine gezdirerek dökün.
    Üzerine rendelenmiş kaşarı ilave edi.
    200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

    Afiyet olsun