Sac Kavurma Nasıl Yapılır Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve webkolik tarafından 5 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. webkolik

    webkolik Süper moderatör Yönetici

    Sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan ''Sac Kavurma'' tarifi. Ocak üzerinde kullanılan kavurma sacının tedariki oldukça kolay, pazarlar dahil hemen bütün mutfak eşyası satıcılarında bulunabilir. Kolaylıkla yapabileceğiniz sac kavurma lezzetli bir akşam yemeği olarak sunulabilir.

    Malzemeler:

    Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
    1 adet soğan
    1 adet kırmızı biber
    2 adet sivri biber
    2 adet domates
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    karabiber, pul biber, kekik, tuz

    YAPILIŞI: Soğan yarım ay, biber halka şeklinde ve domates küp küp doğranır.
    Kavurma sacı içine yağ ve kuzu eti koyulur, etin rengi dönünceye kadar kavurulur. Üzerine soğan da katarak bir müddet daha kavurulur. Biberi ardından domatesi katıp, karıştırarak orta ateşte domatesin bıraktığı su çekilinceye kadar kavurmaya devam edilir. Kavurma üzerine kekik, pul biber ve tuz katılıp karıştırarak servis edilir.

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 5 Temmuz 2013