Sahte bal nasıl anlaşılır?

Konusu 'Soru ve cevaplar' forumundadır ve Elif tarafından 27 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    gerçek bal nasıl anlaşılır? - balın sahtesi nasıl anlaşılır?


    Hakiki bal ile sahtesini ayırmanın yolları

    Gerçek bal, şerbet gibi aşırı tatlı değildir. Glikozlu bal daha tatlıdır. Bal ağza alındığında birkaç tür tat alınır. Yapay ballarda düz, tek bir tat olur.

    Hakiki bal soğuk ortamda şekerlenir, sahte bal ise şekerlenmez.

    Gerçek balın çok özel, esans gibi hafif bir kokusu vardır. Balı keserken, saklama kabını açıp kapatırken bu koku daha yoğun algılanır.

    Hakiki bal, glikozlu bala göre daha koyu kıvamdadır.

    [​IMG]

    Ucuz balda mutlaka şeker ve türevi maddeler vardır.

    Bazı üreticiler şekerden elde edilen ürüne süzme çam balı karıştırıyor. Çam balı ucuz olduğu için bu işte kullanılıyor.

    Balı dolapta bekletme yöntemi doğru değildir. Yapısı itibari ile her zaman nemi çeker. Üzerinde tabaka oluşur. Sonra kristalleşir. Bal olmayan ürünler bu özelliği göstermez.