Sahur İçin Pratik Tarifler

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Lavinia tarafından 22 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Pratik Sahur Tarifleri

    Sahur Menüsü tarifi

    Sahurda yapabileceğiniz birkaç pratik yemek tarifini bu başlıkta bulabilirsiniz.

    Domates Soslu Sosis

    Domates Soslu Sosis için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

    1 paket sosis
    1 su bardağı domates sosu
    yada (2 adet ortaboy domates)
    yada (2-3 yemek kaşığı salça)
    1-1,5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı margarin
    tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Sosisler eğer kokteyl ise 3 parçaya, daha büyükler se 6 parçaya ayrılır. Salça ya da salça sosu su ve margarin katılarak kaynatılır, koyulaşması beklenir. Kaynayan sosa sosisler atılır ve sosu çekip şişene kadar pişirilir.


    Kıymalı Muskalar

    Kıymalı muskalar için gerekli olan malzemeler şunlardır:

    6 adet yufka
    2 şişe maden suyu
    1 çay bardağı sıvıyağ

    İçi için: 500 gram kıyma
    2 adet orta boy soğan
    Yarım su bardağı
    dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet domates
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    4 adet ince kıyılmış sivri biber
    Yarım demet maydanoz
    Yarım limonun suyu
    Tuz, karabiber, pulbiber

    Üzerine:
    1 adet yumurtanın sarısı
    Çörek otu

    [​IMG]

    Yapılışı

    Maden suyu ve sıvıyağı derin bir kasede karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin. İkinci yufkanın üzerine de bu karışımdan sürün. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları 4 parmak genişliğinde kesin ve bir kenara alın. İç harç için, yemeklik doğranmış soğanı ve dolmalık fıstığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, biber ve salçayı da ekledikten sonra 2-3 dakika pişmeye bırakın. En son ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin ve soğuması için kenara alın. Kesilmiş yufkaların bir kenarına kıymalı iç harçtan koyup, muska şeklinde katlayın. Muskaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Alıntıdır.