Sahurda Pratik Yemekler

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 10 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Sahurda Pratik Yemekleri, Pratik Sahur Tarifleri

    Ramazan ayında özellikle sahur vaktinde doyurucu aynı zamanda hafif yemekler yemeye dikkat etmelidir.Çok ağır ve fazla yağlı yemekler gün boyunca bizi rahatsız edeceğinden dolayı sahur vakitleri için hafif tariflerden örnek yemekler tercih edilmelidir. İşte Sahurda Yenebilecek Pratik Yemek Tarifleri

    Cevizli Salata Tarifi

    [table="width: 500, class: grid"]
    [tr][td]Malzemeler[/td]
    [td]Ölçü[/td]
    [td]Yapılış Aşamaları[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Kabak[/td]
    [td]3 Ad[/td]
    [td]Kabaklar yarım ay şeklinde doğranır, soğutulur ve bir kaseye konulur.[/td]

    [/tr]
    [tr]
    [td]Süzme Yoğurt [/td]
    [td]1 Sb [/td]
    [td]Süzme yoğurt ilave edilir[/td]

    [/tr]

    [tr]
    [td]Tuz[/td]
    [td]Yk[/td]
    [td]Tuz atılır.[/td]

    [/tr]

    [tr]
    [td]Sıvı Yağ[/td]
    [td]1 Çk[/td]
    [td]Sıvı yağ ilave edilir, karıştırılır.[/td]

    [/tr]

    [tr]
    [td]Zeytinyağı[/td]
    [td]Yk[/td]
    [td]Zeytinyağı ilave edilir, karıştırılır, bu karışım kabağın üzerine dökülür.[/td]

    [/tr]

    [tr]
    [td]Ceviz[/td]
    [td]1 Sb[/td]
    [td]Ceviz ayrı bir tavada sotelenir ve salatanın üzerine dökülür.[/td]
    [/tr][/table]

    Tavuk Salatası Tarifi


    [table="width: 500, class: grid"]
    [tr]
    [td]Malzemeler[/td]
    [td]Ölçü[/td]
    [td]Yapılış Aşamaları[/td]
    [/tr]
    [td]Tavuk göğsü[/td]
    [td]2 Ad[/td]
    [td]Tavukgöğüsleri suda haşlanır ve küçük parçalara bölünür[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Salatalık[/td]
    [td]5 Ad[/td]
    [td]Salatalığın kabukları kalın kalın soyulur ve ince uzun doğranır[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Domates[/td]
    [td]6 Ad[/td]
    [td]Domatesin kabukları kalın kalın soyulur ve ince uzun doğranır.[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Çarlistonbiber[/td]
    [td]4 Ad[/td]
    [td]Çarliston biberler boylamasına ikiye bölünür ve ince uzun doğranır, bütün malzemeler birbirine katılır.[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Tuz[/td]
    [td]Yk[/td]
    [td]Tuz atılır[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Pul Biber[/td]
    [td]Yk[/td]
    [td]Pul biber atılır[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Sıvı yağ[/td]
    [td]1 Çk[/td]
    [td]Sıvı yağ ilave edilir[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Zeytinyağı[/td]
    [td]1 Çk[/td]
    [td]Zeytinyağı ilave edilir, karıştırılır ve dekorlanıp servise hazırlanır.[/td]
    [/tr]

    [/table]
     

  2. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Sahurda Pratik Yemekler

    Sahurda Pratik Yemek Tarifi: Domates Soslu Sosis için ihtiyacımız olan malzemeler;

    1 paket sosis
    1 su bardağı domates sosu
    yada (2 adet ortaboy domates)
    yada (2-3 yemek kaşığı salça)
    1-1,5 su bardağı su
    1 yemek kaşığı margarin
    tuz

    Hazırlanışı

    Sosisler eğer kokteyl ise 3 parçaya, daha büyükler se 6 parçaya ayrılır. Salça ya da salça sosu su ve margarin katılarak kaynatılır, koyulaşması beklenir. Kaynayan sosa sosisler atılır ve sosu çekip şişene kadar pişirilir.


    Kıymalı Muska Tarifi

    gerekli olan malzemeler;

    6 adet yufka
    2 şişe maden suyu
    1 çay bardağı sıvıyağ

    İçi için: 500 gram kıyma
    2 adet orta boy soğan
    Yarım su bardağı
    dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet domates
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    4 adet ince kıyılmış sivri biber
    Yarım demet maydanoz
    Yarım limonun suyu
    Tuz, karabiber, pulbiber

    Üzerine:
    1 adet yumurtanın sarısı
    Çörek otu

    Hazırlanışı
    Maden suyu ve sıvıyağı derin bir kasede karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin. İkinci yufkanın üzerine de bu karışımdan sürün. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları 4 parmak genişliğinde kesin ve bir kenara alın. İç harç için, yemeklik doğranmış soğanı ve dolmalık fıstığı sıvıyağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, biber ve salçayı da ekledikten sonra 2-3 dakika pişmeye bırakın. En son ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin ve soğuması için kenara alın. Kesilmiş yufkaların bir kenarına kıymalı iç harçtan koyup, muska şeklinde katlayın. Muskaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.