Salçanın da tuzu azalacak

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Elif tarafından 11 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Bakanlık ekmeğin ardından salçadaki tuz oranını da azaltıyor.

    İlk defa salça ve püre ile ilgili düzenleme yapacak olan Türk Gıda Kodeksi Salça ve Püre Tebliği taslağı, domates ve biber salçası ile domates ve biber püresinide kapsıyor.

    [​IMG]

    Buna göre, salça ve püre ürünlerinin etiketlerinde tüketiciyi yanıltacak biçimde "domates sosu", "sos" gibi adlar bulunmayacak. Salça ve püre ürünlerinin etiketlerinde diğer ürünlerde üstünlüğü sağlayacak biçimde "özel", "ev tipi", "köy tipi" gibi ifadeler de olmayacak.
    Domates salçası ikili (duble) ve üçlü (triple) olarak piyasaya çıkarılacak. Duble salçalarda tuz hariç briks yani konsantrasyon oranı en az yüzde 28 ve triple salçalarda tuz hariç briks en az yüzde 36 olacak biçimde üretimi yapılacak.
    Marketlerde bulunan salça çeşitlerinde yüzde 14 olan tuz miktarı, taslakta maksimum yüzde 10 olarak düzenlendi. Taslağa göre, domates salçası tuzlu ve tuzsuz olarak üretilebilecek. Salçaların etiketlerinde tuz miktarı belirtilecek ve tebliğ kapsamında bulunan ürünler yalnızca hazır ambalajlı olarak piyasaya sunulacak.

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ekmeğin ardından salçayla devam ettiği tuz savaşına baharatı da ekleyecek. Öncelikle kırmızı pul biberdeki tuz miktarını azaltacak olan Bakanlık, zeytin ve peynirdeki tuz miktarının düşürülmesi için de çalışmalara başlayacak.
     

  2. Cevap: Salçanın da tuzu azalacak

    Çok tuz arayan birisi değilimdir fakat tuzsuz ekmek tuzsuz salça nasıl olacak çok merak ediyorum. :confused:
     


  3. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Salçanın da tuzu azalacak

    Ev yapımı salçalara konulan tuzdan habersizler sanırım.. :) Bazen öyle oluyorki tuz oranından salçanın tadı alınamıyor.
    Aynen bende tuzu, şekeri pek aramam. Turşu olayına da el atsalar fena olmayacak.. tuzu azaltılmış turşu düşünemiyorum.:p