Salep Yapımı Evde Sahlep Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 12 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Sütlü Salep Yapımı Gerçek Sahlep Tarifi

    Ev Yapımı Sütlü Salep Tarifleri

    Kış aylarında en fazla tüketilen içeceklerden biri olan salep yanlış hazırlandığı takdirde etkisini yarı yarıya kaybetmektedir. Sahlep kış aylarında vücudumuzun ihtiyaç duyduğu direnci kazanmamızda önemli bir etkiye sahiptir. Salepte temel olan kesinlikle süt ile hazırlanmasıdır. Yoksa faydasını görmemiz bir mümkün olmaya bilir. Ayrıca gerçek sahlep lezzetini ancak sütle hazırlandığında yakalayabiliriz. Salep için gerekli olan malzemeler şunlardır.

    2,5 su bardağı süt
    3 tatlı kaşığı ile şeker
    1 tatlı kaşığı nişasta
    20 gr.lık bir paket vanilya

    Sütlü ev yapımı salebin tarifi, yukarıda sayılan malzemeler bir cezveye konularak kısık ateşte sürekli karıştırmak suretiyle kıvamı oluşuncaya kadar pişirilir. Dibinde tortu kalmayacak kadar kaynatıldıktan sonra orta akıcılık kıvamındayken altı kapatılır. Servis sayısına göre malzemeye birbirine eşit oranda artıra bilirsiniz. Fincanlara döktükten sonra ikram yapılmadan üzerine tarcın ekleyerek görünüm ve lezzetine zenginlik katabilirsiniz. Bursa'ya uğrayan arkadaşlar olursa kendim bu tarife sadık kalarak ikram edebileceğim gibi, Tophanenin en meşhur Gümüşlükahvesi de bu konuda iddialıdır. Sıcaklarda Uluçınar, soğuklarda Tophane hakkınız mahfuzdur,saygılar sevgiler.
    ywx webokur.net​

    [​IMG]