Sarımsaklı Cevizli Sos

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 29 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Ceviz müthiş bir Omega-3 yağ asitleri kaynağıdır.Ayrıca demir,folat ve kalsiyum içerir. Onları taze sebzeler satan gıda marketlerinden alın.Bu sosu kepekli pide, kraker veya sebzeler eşliğinde servis edin.

    3 dilim kepekli ekmek
    1/4 bardak ceviz
    3 diş sarımsak,soyulmuş
    3/4 su bardağı su
    3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
    1 yemek kaşığı sızma veya ekstra-sızma zeytinyağı
    2 yemek kaşığı taze maydanoz
    Tuz ve taze çekilmiş karabiber

    Sarımsaklı Cevizli Sos Hazırlanışı:

    1. Ekmeği kızarttıktan sonra katı gıda işlemcisinden geçirip küçük parçalar halin egetirin
    2. Gıda işlemcisi çalışırken, ceviz ve sarımsağı ekleyip ince ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar işlemden geçirin.
    3. Gıda işlemcisi çalışırken , suyu, limon suyunu, yağı maydanozu, tuzu ve biberi ekleyin. Kabaca humusla aynı kıvama gelinceye kadar işlemden geçirin, karışım çok kuru görünüyorsa, daha fazla su ekleyerek yumuşatın.
    1/2 bardaklıktır.