Sığır Etinden Dürüm Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve webkolik tarafından 10 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. webkolik

    webkolik Süper moderatör Yönetici

    Sığır Etinden Dürüm Tarifi

    Bu kolay dürümü bol malzeme ile hazırlayın. Böylece arta kalanları, ertesi gün de yiyebilirsiniz.

    1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    1/2 çay kaşığı dövülmüş keklik otu
    1/2 çay kaşığı Arnavut biberi
    1/4 çay kaşığı kimyon
    1/4 çay kaşığı kırmzı toz biber
    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş kara biber
    1 Tutam tuz
    1/2 kilo fileto sığır bifteği, yarım parmak kalınlığında şeritler halinde kesilmiş
    4 büyük kepek unundan yapılmış tortilla veya lavaş
    1 yemek kağışı zeytinyağı
    1 tane kırmızı, yeşil veya sarı dolmalık biber, yarım halka şeklinde kesilmiş
    1/2 kırmızı soğan, dilimlenmiş
    2 diş dövülmüş sarımsak
    2 bardak ince ince dilimlenmiş marul
    1 orta boy domates, küp şeklinde doğranmış
    1 avokado, küp şeklinde doğranmış veya avokado sosu
    1/2 bardak dilimlenmiş kaşar peyniri
    1/2 bardak acılı yemek sosu

    1. Büyük ve kilitli bir buzdolabı poşetine, kırmızı pul biber, keklik otu, Arnavut biberi, kimyon, kırmızı toz biber, kara biber ve tuzu koyarak çalkalayın.

    2. Tortillaları paketin üzerinde yazan talimata göre ısıtın.

    3. Büyük bir yapışmaz teflon kızartma tavasında , yağı orta ısılı ateşte ısıtın. Sığır etini tavaya koyun ve yaklaşık 8 dakika kadar ya da dışı kahverengi içi pembem oluncaya dek kavurun. Üzerine dolmalık biberi, soğan ve sarımsağı ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.

    4. Yaptığınız karışımı, tortillaların üstüne kaşıkla koyup, rulo haline getirerek tamamlayın ve yanında, marul, domates, avokado, kaşar peyniri ve acılı sos ile süsleyin. Dürümünüz artık mükemmel bir şekilde servise hazır.

    4 porsiyonluktur.