Sıvıları kaynama sıcaklıklarına göre nasıl ayırt ederiz?

Konusu 'Konu Anlatımı' forumundadır ve Nehir tarafından 12 Kasım 2015 başlatılmıştır.

  1. Sıvıları kaynama sıcaklıklarına göre nasıl ayırt ederiz?

    Sıvılar ısı alarak her sıcaklıkta buharlaşır. Sıvının sıcaklığı yükseldikçe buharlaşma hızı da artar . Sıcaklık öyle bir noktaya yükselir ki bu sıcaklıkta sıvının buharlaşması en hızlı olur.
    Sıvının her tarafında oluşan buhar, kabarcıklar buhar oluşturmaya başlar . Böylece sıvılar fokurdayarak kaynar.

    Bir sıvının kaynadığı sıcaklığa Kaynama noktası adı verilir. Sıvılar kaynadığı sürece sıcaklık değişmez.

    Saf sıvıların kendine özgü kaynama sıcaklıkları vardır. Bu nedenle kaynama noktası saf sıvıları ayırt etmek için kullanılabilir. Saf su 100 °C'ta kaynamaya başlar.Kaynama süresince suyun sıcaklığı hiç değişmez, sabit kalır. Bu sıcaklığa suyun kaynama noktası denir.