Soğanlı et kavurması

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 11 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Soğanlı et kavurması nasıl yapılır

    Soğanlı et kavurması tarifi

    Oldukça lezzetli bir et kavurması tarifi.Soğanlı et kavurması için Malzemeler
    1 kg dana eti,
    300 gr arpacık soğan,
    3 diş sarımsak,
    2 çorba kaşığı margarin,
    2 tatlı kaşığı pul biber,
    3 çorba kaşığı domates salçası,
    2 su bardağı et suyu,
    2 çorba kaşığı kekik,
    Tuz, Karabiber,

    Soğanlı Et Yemeği Tarifi

    [​IMG]

    Soğan ve sarımsağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarımsağı ezin. Eti kuşbaşı doğrayın. Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye ekleyip kavurun ve tencereden alın. Soğan ve sarımsağı aynı tencereye ilave edip kavurun. Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin. Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı olarak 80 dakika pişirin. Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tabaklara paylaştırarak servis yapın.
    Afiyet olsun.