Somon Balığı Nasıl Pişirilir?

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 10 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir?

    Somon Balığı Tarifi Resimli

    Bu akşam bir değişiklik olarak soframa Somon balığı konuk oldu. Ankara'dan gelen misafir kızımızın :) önerisiyle pişirdiğimiz somon balığının yapılışı ve malzemeleri şöyle:
    Somon Balığı Nasıl Yapılır?

    İşte Malzemeler:

    1 kg somon balığı
    3 adet domates
    2 adet büyük boy soğan
    tuz

    Hazırlanışı:

    Altına yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye dilimlenmiş soğanlar döşenir. Üzerine yine dilimlenmiş olan somon koyulur. Fırına alınarak yaklaşık 15 dk pişirilir. Daha sonra balığın üzerine söğüş doğranmış soğanları ve rendelenmiş domates ekliyoruz. Tuzunu da ekledikten sonra 45 dakika 180 derece ısıda pişiriyoruz. İsteğe göre yanına soğan, limon ve roka ile süsleyip servis yapılır. Afiyet olsun.

    [​IMG]
     

  2. Cevap: Somon Balığı Nasıl Pişirilir?

    Severek yediğim tek balıktır somon. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık Elif ablacımm :)