Somon Füme Nasıl Yapılır?

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Nehir tarafından 1 Haziran 2014 başlatılmıştır.

  1. Somon Füme Tarifi

    Malzemeler: 1/2 kg kemikleri ayrılmış somon
    4 su bardağı şeker
    2 su bardağı kaya tuzu
    1/2 su bardağı kuru dereotu
    1 su bardağı zeytinyağı
    1/2 su bardağı çiçek yağı

    Yapılışı:
    tuz şeker ve kuru dereotunu karıştırarak bir kısmı temiz ve derin bir tepsiye serilir.Kemikleri temizlenmiş olan somon balığı karışımının üstüne konularak görünmeyecek şekilde balık kapatılır.Tepsinin üstü alimünyum folyo ile kapatıldıktan sonra üzerine ağırlık yapabilecek bir aparat konulduktan sonra 3 gün dolapta bekletilir.
    Bekletilen balık yıkanır ve bir kaç parçaya ayrılır.Her bir parça tekrar sarılarak buzluğa konur.Donduktan sonra parçalardan biri alınır.Dışarda hafif çözülmeye yakın ince ince dilimlenir.Sıvı yağ karışımında 2 gün bekledikten sonra servis edilir.