Somonlu ve Ispanaklı Omlet

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve webkolik tarafından 11 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. webkolik

    webkolik Süper moderatör Yönetici

    Bu, hazırlanması çabuk olan, çok lezzetli ve kolay bir tariftir. Evde bulunan malzemelerle yapılır. Biz bu tarifi, Somon, yumurta ve ıspanağın vücuda faydalarıyla, krema ve fırında pişen hamurun işlerini iyi dengelemek için yapıyoruz. Biz, asla bir seferde iki taneden az hazırlamayız, bu nedenle bu tariften çıkan iki omleti dört kişi yiyebilir. Kalanları harika bir öğle yemeği olarak veya kahvaltıda bile yiyebilirsiniz. Bu tarifte, iki omlet yapın çünkü bebeğiniz öğle uykusuna yattığında, akşam yemeinde yiyebilir veya dondurucuda saklayabilirsiniz.

    2 adet fırından alacağınız ekmek hamuru
    4 büyük yumurta
    2 su bardağı yarı yarıya krema
    Taze çekilmiş karabiber
    2 kutu (200 ml) kemiksiz, derisiz yaban Somonu konservesi, süzülmüş
    2 su bardağı rendelenmiş kaşar
    2 su bardağı kıyılmış bebek ıspanak
    10 adet taze fesleğen yaprağı,dilimlenmiş
    1/4 bardak (isteğe bağlı) Parmesan peyniri rendelenmiş

    1. Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Ekmek hamurunu 2 ayrı fırın tepsisine koyup fırında pişirin. Fırından çıkartıp, fırın sıcaklığını 150 dereceye düşürün.
    2. Bu arada, yumurta krema ve karabiberi çırpın.
    3. Her hamura, bir kat somon, 1 fincan kaşar peyniri, 1 fincan ıspanak ve yarım fesleğen yaprağı sarın. Yarım yumurta karışımının yarısını, her bir hamurun üzerine dökün ve isteğinize göre parmesan peyniri serpin. Fırında 55-65 dakika pişirin. Servis yapmadan önce 5 dakika dinlendirin.

    6-8 porsiyon yapar.

    Devam edin: Bu tarifteki malzemelerin ölçüsü kolayca iki katına çıkartılabilir. Sıkıca paketlenerek buzdolabında 2 gün, derin dondurucuda 1 aya kadar muhafaza edilebilir.