Sultan Sarığı Köftesi Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 29 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Sultan Sarığı Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

    Sultan Sarığı Köftesi yapmak için Gerekli Malzemeler

    1 adet yufka
    1 iri boy soğan
    3 dilim bayat ekmek içi
    3-4 diş sarmısak
    1 yumurta
    400 gr kadar kıyma (yağsız)
    1 kahve fincanı çekilmiş antepfıstığı (arzuya göre)
    kızartmak için sıvıyağ
    tuz, karabiber, köfte baharatı

    Sultan Sarığı Köftesinin Hazırlanışı

    [​IMG]

    İlk önce Kıymayı bir kaba alalım, içerisine ufaladığımız ekmek içini, rendelenip suyu sıkılmış soğanı, dövülmüş sarımsakları, tuzu, baharatları, çekilmiş antepfıstığını ve yumurta sarısını ekleyip iyice yoğuralım. Daha sonra Yufkayı açalım, yufkanın orta kısmına uzunlamasına köfte harcını silindirik bir şekil vererek yerleştirelim. Yufkanın bir tarafını, köfte harcı ortada kalacak biçimde diğer tarafın üzerine kapatalım. Sonra da yufkayı sıkıca rulo yaparak saralım.Bu arada Yufkanın baş taraflarındaki fazlalıkları keserek çıkartalım. Yufka kenarını hafifçe ıslatıp yapışmasını sağlayalım. Ruloyu hafifçe donana kadar buzlukta bekletelim. Sonra rulodan 1 cm eninde yuvarlak dilimler keselim.
    Köfteleri hafif yağlanmış teflon tavada kısık ateşte ve üzeri kapalı olarak arkalı önlü kızartarak servis edelim.