Susamlı Poğaça Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 30 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Susamlı Poğaça


    Malzemeleri
    1 çay bardağı ılık su
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 paket yaş maya
    2 adet yumurta
    1 yarım kaşık şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    yarım paket margarin
    alabildiği kadar da un

    İç Malzemesi:
    peynir
    maydonoz

    Üzerine:
    1 çay bardağı pekmez
    yarım çay bardağı su
    1 çay bardağı susam

    [​IMG]
    susamlı poğaça


    Hazırlanışı
    Sütü ılık bir hale gelene kadar ısıtalım böylece mayanın çabuk kabarmasını sağlamış oluruz. ılık su, maya ve şekeri süt ile beraber karıştırarak 10 dakika kadar mayalanması için bekletelim.ardından da diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. hafifce ele yapışır bir kıvamı olmasına özen gösterelim. Hamarumuzu bir yarım saat kadar üzeri örtülü biçimde mayalandıralım.

    Ayrı bir kapta ise peynir ve maydanozu karıştırıp iç malzememizi hazırlayalım. İsterseniz sade dilerseniz farklı iç harçlar hazırlamak sizin seçiminize kalan bir durum. Başka bir kapta su ve pekmezi karıştırıp yayvan bir tabağa dökün, ayrı bir tabağa da susamı katın, böylece poğaçayı yapmaya hazırsınız.

    Hamurdan yumurtadan biraz büyük parçalar halinde bezeler oluşturun, malzeme listesine eklemedim ama biraz sıvı yağ alarak açarsanız elinize yapışma durumu ortadan kalkacaktır. Açtığınız hamurların içerisine peynirli harçtan koyarak hafif elips şeklinde kapatınız ardından önce pekmezli karışıma batırıp sonrada her yerini susama bulayınız yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyunuz. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi uygulayınız, bittikten sonra bıçak yardımı ile poğaçaların üzerine çizikler yapınız önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar pişiriniz…