Sütlü Rulo Tatlı Nasıl Yapılır

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Nehir tarafından 1 Haziran 2014 başlatılmıştır.

  1. Sütlü Rulo Tatlı Tarifi

    Malzemeler

    Bir litre süt

    Bir su bardağı şeker

    İki yemek kaşığı un

    İki yemek kaşığı nişasta

    Bir paket vanilya

    Süslemek için:

    Hindistan cevizi, kakao veya kakaolu bisküvi



    Muhallebi için: Soğuk süte bütün malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Dibi tutmaması için ocağın üzerinde sürekli karıştırılarak üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir.

    Ocaktan aldıktan sonra çırpıcı ile çırpılır. Orta boy bir tepsiye çok kalın olmayacak şekilde dökülür ve buzdolabında soğutulur.

    Soğuyan sütlü tatlı on santim genişliğinde karelere ayrılır. Düz bir tabağa Hindistan cevizi bir başka tabağa da kakao veya parçalayıcıda toz haline getirilmiş kakaolu bisküvi konulur.
    Sütlü tatlı dilimleri bu karışımların olduğu tabaklardan herhangi birine konulur. Spatula yardımıyla rulo şekline getirilir ve servis tabağına konulur. SÜTLÜ RULO TATLI soğuk olarak servis edilir.
     

  2. Sütlü tatlılara bayılırım. En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim, Teşekkürler :)