Süzme Peynirli Krep

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 25 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Bu tarifin kuru peynirle yapılması gerekir. Kuru peynirleri süpermarketlerde, süt ürünlerinin satıldığı reyonda bulabilirsiniz. Eğer yine de bulamazsanız, ricotta peynirini kullanabilirsiniz. Ricotta peynirini, bir süzgece koyarak suyunu süzdürün. Krepinizi dilimlenmiş taze çilek, muz ile veya akçaağaç şurubu ile servis edebilirsiniz.

    3 Yumurta
    1 yemek kaşığı kanola yağı
    1 fincan kuru süzme peynir
    1/4 su bardağı un
    1/4 çay kaşığı tuz

    1. Yumurtaları kırın. İçine yağ ve kuru peyniri katın. Sonra un ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.
    2. Hafifçe yağlanmış bir kızartma tavasını orta yükseklikteki ateşte ısıtın. Her krep için kızarrtma tavasına yaklaşık 1/4 kaşık hamurdan koyun; her krepi yaklaşık 1 ile 2 dakika altın rengi bir hal alıncaya kadar pişirin. Kerbinizi ters yüz edin ve diğer yüzünü de 30 il3 60 saniye daha veya altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Aynı şekilde diğer krebi de hazırlayın.
    2 porsiyonluktur.