'Tam buğday' ekmeğinin faydaları

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Elif tarafından 4 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Tam Buğday Ekmeği yararları

    Buğday ekmeğinin, besin değeri bakımından diğer ekmeklere göre daha çok faydalı olduğu ortaya çıktı.Ekmek mutfağımızın vazgeçilmez tamamlayıcısıdır.Bugün fırın ve marketlerde birçok ekmek çeşidi mevcut. Hangi ekmeğin ne kadar faydası var çok fazla bilgi sahibi değiliz. Lezzetini beğendiğimiz ekmeği tüketiyoruz. Tam buğday ekmeğinde Kepek oranının fazla olması ve liflerinin fazlalığı nedeniyle sağlığımız için faydalı olduğu belirtiliyor.Son dönemlerde başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da önerdiği tam buğday ekmeği diğerlerinden farkı nedir ne gibi yararları vardır. Besin değerini yeterince biliyormuyuz. Bakalım bu konuda bakanlık ne diyor?

    TAM BUĞDAY EKMEĞİ BESLEYİCİ VE FAYDALI

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıklamasına göre '' Beyaz ekmeğin vitamin ihtiyacını karşılamadığı ama tam buğday ekmeğindeki lifler beyaz ekmeğe göre daha fazladır. Bu nedenle daha tok tutar, besleyicidir.''



    [​IMG]

    Bilimsel olarak günlük aldığımız vitaminlerin sadece ekmekten karşılanması mümkün değil. Ancak ekmek büyük oranda vitamin olarak sağlığa katkıda bulunur. Beyaz ekmek vitamin ihtiyacını karşılamıyor. Tam buğday ekmeğindeki lifler diğerine göre biraz daha fazla ve bizi daha tok tutar. Aynız zamanda besleyicidir.

    Fırıncılar Federasyonu Başkanı da bu konuda, Kepek oranı yüksek olduğu için tam buğday ekmeği daha faydalı ayrıca diyabet riskini azaltır. Özellikle de bağırsak kanserini önlediğini belirtiyor.

    Başbakanımızında tavsiye edip desteklediği Tam buğday ekmeği tüketilmesi insan sağlığı açısından daha faydalı olduğu belirtildi.