Tarçınlı Cevizli Kabak Tatlısı Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Hilal tarafından 17 Nisan 2012 başlatılmıştır.

  1. Kabak Tatlısı Tarçın ve Cevizli
    Kabak Tatlısı


    Tarçınlı Cevizli Kabak Tatlısı

    Malzemeler:

    1 kg ayıklanmış kabak
    2 su bardağı şeker
    2 adet karanfil
    1 adet çubuk tarçın
    Süslemek için ceviz içi

    Yapılışı:

    Kabak dilimlerini iri parçalara bölün. Geniş bir tencereye yerleştirin. Üstüne şekeri gezdirin. Karanfili ekleyin tarçın çubuğunu üstüne koyup altını açın.
    Kaynadıktan sonra altını kısın kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Sonra tencerenin kapağını açın kabakların kızarması ve şerbetinin koyulaşması için. şerbeti yoğunlaşınca ocaktan indirip soğutun. isteğe göre tahinle süsleyip cevizleri serpiştirin Not: acil değilse kabaklara şekeri serpiştirip 1 gece bekletilirse daha güzel olur bu acil olduğu için bekletmedik :)


    [​IMG]
     

  2. Cevap: Tarçınlı Cevizli Kabak Tatlısı Resimli

    :))) hEe
     


  3. Cevap: Tarçınlı Cevizli Kabak Tatlısı Resimli

    Immm harika bir lezzettir eminim.Teşekkür ederim Hilal zahmet oldu... :eek:

    Krem Şantili Kabak Tatlısı

    [​IMG]

    Tarçın ve karanfil hariç aynı malzemeleri pişiriyoruz.Benimki biraz daha fazla pişecek.Piştikten sonra kabaklar ezilecek.Sonra bir borcama yerleştirin.Üzerine bol ceviz.En üste de krem şanti hazırlanıp heryerini kaplayacak şekilde sürülecek.Dolapta bir süre bekletiyoruz kıvama gelsin diye ama bunun da acelesi vardı... ;):)))
     

  4. Cevap: Tarçınlı Cevizli Kabak Tatlısı Resimli

    Harika görünüyor ellerine sağlık :) Sabaha herkes kabak almaya çıkacak eminim ...:)
     

  5. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Tarçınlı Cevizli Kabak Tatlısı Resimli

    Ellerinize sağlık her ikisi de nefis görünüyor..Bende fırında pişen kabak tatlısı tarifimi ikram edim:D

    Fırın kabına kabakları dizip üstlerine şekeri serpelim.(Fazla şekerli tatlı seviyorsanız 2 su bardağı şekeri serpin, eğer normal seviyorsanız 1,5 su bardağı şekeri serpin.)
    Zamanınız varsa 1 saat bekletip kabağı sulandırın eğer vaktiniz yoksa 1 çay bardağı suyu kabakların üzerlerine döküp 180 C fırında kabaklar yumuşayıp şeker karamelize oluncaya kadar pişirelim.(yaklaşık 1 saat kadar)
    Pişen tatlıyı fırından çıkarıp iyice soğumasını bekledikten sonra:eek: servis tabağına alıp cevizle süsleyelim.
    Afiyet olsun..

    [​IMG]

    Cevizleri biraz yakmışmıyım ne:)))
     

  6. Cevap: Tarçınlı Cevizli Kabak Tatlısı Resimli

    Ellerine sağlık bacım. bütün tatlıların harika oluyor...