Tarçınlı Rulo Tatlı

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Tatlı olarak "Tarçınlı Rulo" var menümüzde. Hem lezzetli hem de pratik olan bu tatlıyı çay saatlerinde de misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    MALZEMELER:
    150 gram tereyağı
    300 ml süt
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
    1 yumurta
    1 paket yaş maya
    Alabildiği kadar un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
    İÇ MALZEMESİ:
    150 gram oda sıcaklığında erimiş margarin
    Yarım su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı toz tarçın
    1 su bardağı ufalanmış ceviz ve kuru üzüm

    YAPILIŞI: Tereyağını ve sütü küçük bir tencerede ılık kıvama getirin. Bu karışıma tuz, şeker, yumurta ve mayayı ilave ederek iyice karıştırın. Yavaş yavaş unu içerisine eleyin. Yumuşak bir hamur elde edince mayalanması için üzerini örterek bir kenara alın. 45 dakika kadar kabarmasını bekleyin. İç harcı için; tereyağını bir kasede şeker ve tarçınla birlikte karıştırın, yağın beyazlığının hiç görünmemesi lazım. İçerisine cevizli üzüm karışımını da ilave edin. Mayalanan hamurun havasını hafif yoğurarak alın ve unlanmış tezgah üzerine çıkartın. 2 eşit parçaya bölün. İlk parçayı dikdörtgen şeklinde ve tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine yağlı, tarçınlı ve cevizli karışımı sürerek rulo yapın. 2 santim genişliğinde keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Diğer parçaya da aynı işlemi uygulayın. Fırına vermeden önce iki katı kabarana kadar üzerine bez örterek kenarda bekletin. Kabarmış ruloların üzerine yumurta sarısı sürün ve şeker serpin. 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Afiyet olsun...
    tarcinli-rulo-tarifi.jpg