Tavuklu Bulgur Pilavı Kolay Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 25 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Kolay Tavuklu Bulgur Pilavı nasıl yapılır tarifi

    1 Su bardağı Bulgur
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    100 gram piliç göğüs (kuşbaşı şeklinde)
    4 adet taze yeşil soğan (ince kıyılmış)
    3 adet kuru kayısı (minik küpler halinde doğranmış)
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    2 su bardağı da kaynar su


    Tavuklu Bulgur Pilavının Hazırlanışı: Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını katın. Eriyince kuşbaşı şeklinde doğranmış tavukları ilave ederek kısık ateşte 3 dakika soteleyin. İnce kıyılmış soğanı ve minik küpler halinde doğranmış kayısıları ilave edin. 3 dakika daha soteleyin. Ardından bulguru, tuzuz, karabiberi ve kaynar suyu ilave ederek kısık ateşte 15 dakika bulgurlar göz göz olana dek pişmeye bırakın. Bulgur pilavınızı 20 dk dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/tavuklu-bulgur-pilavi-96459.jpg] tavuklu-bulgur-pilavi [/IMGALT]