Tavuklu Enginar Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve merih tarafından 21 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Tavuklu Enginar Yemeği

    Malzemeler


    6 adet enginar
    1 adet limon
    Zeytinyağı
    1 çay kaşığı şeker
    Tuz

    Dolgu malzemesi:

    1 adet havuç
    2 adet tavuk göğüsü
    1 adet patates
    1 adet soğan
    zeytinyağı
    tuz

    Yapılışı

    Temizlenmiş enginarlar tencerye yerleştirilir. Üzerlerine sıkılmış limon gezdirilir. Tuz ve şeker tencereye eklenir. Zeytinyağı ve sıcak su konulaak enginarlar pişirilir.
    Dolgu malzemesi için, tavuk fletolar, soğan, havuç ve patates küp küp doğranır. Tavaya zeytinyağı konulur. Tavuklar kavurulur. Rengi beyaz olunca soğanlar eklenir ve 2 dk kavrulur. Sonra havuç ve patatesler eklenir ve tuz serpilir. Bu karışım iyice pişirilir. Patateslerin iyice pişmesi için enginar haşlanan sudan 3-4 kaşık tavaya konulur. Enginar tabağa konulur ve ortasına dolgu malzemesinden konuşur. Üzerine ise enginardan kalan limonlu zeytinyağlı su gezdirilir. İsteyen bezelye de koyabilir.

    Afiyet olsun.



    alıntı