Tavuklu ve Fasulyeli Ispanak Çorbası

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve webkolik tarafından 4 Temmuz 2013 başlatılmıştır.

  1. webkolik

    webkolik Süper moderatör Yönetici

    Bu çorba, protein ve liflerle doludur, yağ oranı düşüktür. Tavuğu kasaba dilimleyerek, marketten yıkanmış bebek ıspanak satın alarak zamandan kazanın.

    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 diş sarımsak, kıyılmış
    1 yemek kaşığı kıyılmış taze zencefil kökü
    2 adet derisiz, kemiksiz tavuğun göğüs eti, kuş başı halinde doğranmış
    2 havuç, soyulmuş ve dilimlenmiş
    1 tatlı patates, soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış
    1 tane (300 ml) az tuzlu tavuk suyu konservesi, su katılmamış
    1 şişe (300 ml) su
    3 1/2 bardak bebek ıspanak
    1 konserve (19 oz/540 ml) fasulye veya nohut konservesi, yıkanmış ve süzülmüş
    1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

    1. Büyük bir tencerede, yağı, kısığa yakın orta ateşte ısıtın. İçine sarımsak ve zencefil tozu katıp, 1 dakika kavurun. Tavuğu ekleyip, pembeliği gidinceye kadar kavurun. Havuç, tatlı patates, tavuk suyu ve su ekleyip, kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağı kısıp, tencerenin kapağını kapatın, 20 dakika kadar veya havuş ve tatlı patates yumuşayıncaya kadar kaynatın.
    2. Bu malzemenin içine ıspanak, fasulye ve biberi katın. Sıcak içilir.

    4 Porsiyonluktur.

    Devam edin: Bu çorbayı, hava geçirmez bir kapta buzdolabında en fazla 3 gün ve derin dondurucuda 4 ay saklayabilirsiniz.