Ton Balığı Ezmesi Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 24 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Resimli Ton Balığı Ezmesi Tarifi

    Bu tarifte geleneksel mayonezin yerine ''hafif'' bir öğle yemeği için yoğurt kullanıyoruz. Ton Balığı karışımı ayrıca salatalık ve pide ile soğuk olarak da yenir.

    2-4 dilim ekmek
    (eğer kalın sandviç seviyorsanız, 2 dilim ekmek kullanın, ince sandviçler için 4 dilim ekmek kullanın)
    Suyla hazırlanmış bir kutu hafif ton balığı konservesi (suda 200 g), iyice süzülmüş
    1 adet ince kıyılmış kereviz sapı
    1/2 çay kaşığı sade yoğurt
    1 çay kaşığı köri
    1 diş sarımsak, kıyılmış
    1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar veya gouda peyniri

    1. Fırını açın ve ekmeğin her iki tarafınında kızarması için fırına koyun.
    2. Bu arada, Ton balığına, kereviz sapı, yoğurt, köri ve sarımsak katıp, güzelce karıştırın. Karışımı kızarmış ekmeğe yayın ve üzerine peynir koyun. Peynir gözenekli bir hal alıncaya ve ton balığı pişinceye kadar, yaklaşık 2-3 dakika fırında ısıtın. Hemen servis yapın.

    2 porsiyonluktur.

    Varyasyonları: Bu tarifi yaparken kereviz sapı yerine yeşil biber veya kıyılmış katı yumurta ekleyebilirsiniz. Ayrıca ton balığı konservesi yerine somon balığı konservesi kullanabilirsiniz.

    [IMGALT=http://img.webokur.net/upl/uploads/ton-baligi-ezmesi-12821.jpg]ton-baligi-ezmesi-12821[/IMGALT]