Trabzon Hurması Faydaları Nelerdir

Konusu 'Soru Bankası' forumundadır ve Demir tarafından 2 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

  1. Trabzon Hurması yararları

    A vitamini ve karbonhidratlarca çok zengindir. Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisinde şifalıdır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda, günümüzde yaygın olarak görülen kanser hastalıklarından korunmada önemli bir yer tutmaktadır. Genel olarak Trabzon hurması zayıflığın giderilmesine, kansızlığa, vitamin eksikliğine, mide-bağırsak hastalıklarına iyi gelmektedir.

    Bu meyve yenmeye devam edilirse ishali kesmekte, iştahı açmakta, mideyi kuvvetlendirmekte, safranın hararetini gidermekte, mide gastritini önlemekte, bağırsak iltihabını iyileştirmektedir. Trabzon hurmasının yaprakları kaynatılıp sık sık saçlar yıkanırsa saçlara iyi gelir ve sık sık yüzler yıkanırsa cildi güzelleştirmektedir.

    Gastrit şikayeti olanlara
    *Bağırsak florası için (bakterilerin dengelenmesi)
    *Kabızlık için mükemmel destekleyicidir.
    *Oniki parmak bağırsağı şikayeti olanlar içinde çok faydalıdır.
    *Cennet meyvesinin(trabzon hurması) dış kabuğu soyulduktan sonra yumuşak olarak tüketilmesi gerekir.
    *Aynı zamanda ülsere karnabaharda faydalıdır.Mide kanserini önleyici olarak bilinen karnabaharı çok az suda haşlayıp tüketebilirsiniz.