Trabzon Hurmasının Pekmezi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 4 Nisan 2013 başlatılmıştır.

  1. Trabzon Hurmasının Pekmezi Nasıl Yapılır Resimli Tarifi

    Cennet hurması yada japon hurması diye de bilinen Trabzon hurmasının pekmez yapılabilmesi için öncelikle dalında olgunlaşmasını beklemek gerekiyor. Dalında iyice kızaran hurmalar çürüme ve dökülme yaşanmadan toplanarak bir kapta birkaç gün bekletilir. Bekletilen Trabzon hurmalarının rengi bordoya dönünce hurmalar elle iyice ezilir bu esnada kabuklarını ayırabilirsiniz. Daha sonra üstünü kapatacak kadar kaynamış suyla doldurulur. Yaklaşık 1 saat böyle bekletilir. Şerbeti süzüldükten sonra bir tencereye koyularak yüksek ateşte pişirilir. 3 saatte pekmez kıvam almaya başlar. Ara sıra kıvamını kontrol etmelisiniz. İstenen kıvama gelince ateşin altı kısarak bir süre daha bekleyince hurmanın pekmezi hazır demektir. Afiyet olsun.
    [​IMG]
    [​IMG]
     

  2. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Cevap: Trabzon Hurmasının Pekmezi

    Trabzon Hurmasının tadı pekmez gibi zaten.. ne gerek vardı o kadar eziyete : ) kaynatılınca vitamin değeri düşmez mi acaba..
     


  3. Cevap: Trabzon Hurmasının Pekmezi

    diğer pekmezleri tutmaz bence de... meyve hali daha güzel :)