Trabzon Hurmasının Reçeli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 28 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Trabzon hurması reçeli tarifi

    Biliyorsunuz kahvaltıların en tatlı dakikaları reçel sayesinde geçer.. Annelerimizin eskiden yaptığı, tadına doyamadığımız o harika reçel tarifleri artık başka meyve ve sebzelerle de yapılıyor. Cennet Hurması adıyla da bilinen bu tatlı meyvenin reçel tarifini vereceğim. İşte yapımı basit, çok uğraştırmayan farklı bir reçel tarifi. Trabzon Hurması Reçeli İçin Gerekli Malzemeler:

    [​IMG]

    1 su bardağı toz şeker
    3 adet olgun Trabzon hurması
    2- 3 damla limon suyu

    Trabzon Hurması Reçeli Hazırlanışı


    Kabuklarını soyduğunuz hurmaların çekirdekleri çıkarın. Blender ile püre haline getirin. İyice ezilen hurmanın üzerine şekeri ilave edin. Ocağa alarak kaynamaya bırakın. Reçelimize su katmıyoruz. Kaynamaya başlayınca 2, 3 damla limon suyu ilave edilir. Birkaç taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.Hafif ılınınca kavanoza alın ve iyice soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatın. Dilerseniz tencerede soğutup daha sonra kavanozlara alabilirsiniz.