Türkiye nin bölgelerinde yetişen tarım ürünleri

Konusu 'Türkiyem' forumundadır ve Ceren tarafından 16 Aralık 2014 başlatılmıştır.

  1. Ceren

    Ceren Süper moderatör

    Türkiye nin bölgelerinde yetişen tarım ürünleri

    Marmara Bölgesi’nde Yetişen Tarım Ürünleri:
    Ülkemizin kuzey batısında yer alan Marmara Bölgesinde genellikle; buğday, ayçiçeği, tütün, şekerpancarı, mısır, tütün, pirinç, zeytin, dut, çilek, kestane, üzüm, kiraz, şerbetçi otu, domates, soğan, sarımsak, patates, kabak, biber, patlıcan, arpa gibi ürünlerin Marmara Bölgesinde üretimi yapılmaktadır.

    Akdeniz Bölgesinde Yetişen Tarım Ürünleri:
    Ülkemizin güney batısında yer alan Akdeniz Bölgesinde çoğunlukla; buğday, pirinç, pamuk, zeytin, üzüm, muz, turunçgiller, haşhaş, şekerpancarı, portakal, mandalina, mercimek ve gül yetişmektedir.

    Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde Yetişen Tarım Ürünleri:
    Buğday, kırmızı mercimek, susam, arpa, üzüm, antepfıstığı, çeltik, pekmez, tütün, biber, patlıcan, domates, karpuz gibi tarım ürünleri yetişmektedir.

    Doğu Anadolu Bölgesi’nde Yetişen Tarım Ürünleri:
    Ülkemizin doğusunda yer alan bu bölgede ise fazla miktarda; tütün, arpa, pamuk, lahana, şekerpancarı, elma yetişmektedir.

    İç Anadolu Bölgesi’nde Yetişen Tarım Ürünleri:
    Çavdar, yulaf, arpa, armut, nohut, mercimek, bakla, badem, elma, ayçiçeği, baklagiller, buğday ve arpa genellikle İç Anadolu bölgemizde yetişmektedir.

    Ege Bölgesi’nde Yetişen Tarım Ürünleri:
    İncir, pamuk, üzüm, zeytin, pirinç, elma, kereviz, pırasa, turunçgiller yetişmektedir.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 16 Aralık 2014