Yağ içeren besinler nelerdir

Konusu 'Biyoloji' forumundadır ve Nehir tarafından 5 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Yağ bulunan besinler

    Tereyağ
    Margarin
    İçyağ (Et, Sakatat)
    Süt ve süt ürünleri (süt – peynir – yoğurt – krema – kaymak – dondurma)
    Hindistan cevizi
    Palmiye yağı
    Kakao yağı
    Kümes hayvanlarının derisi
    Yumurta sarısı
    Marketlerde satılan özel işlem görmüş yiyecekler, örneğin bisküviler ve kekler raf ömürlerini uzatmak için çoğunlukla doymuş yağla yapılırlar.
    Doymuş yağlar, tercih edilmemesi gereken besin maddeleri arasında yer alırlar çünkü sağlığa son derece zararlıdırlar.
    Doymuş yağlar vücutta kolesterolün yükselmesine neden olur. Bu da kalp hastalığı riskini artırır