Yalova'da yetişen tarım ürünleri nelerdir

Konusu 'Coğrafya atlası' forumundadır ve Nehir tarafından 3 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. Yalova'da yetiştirilen tarım ürünleri nelerdir

    Yalova’da yetiştirilen tarımsal ürünlerin başında; buğday, yulaf, arpa, zeytin, elma, şeftali, kiraz, erik ve sebze gelmektedir. Sebzelerden özellikle domates, salatalık, marul yetiştirilir. İlde son yıllarda seracılık gelişmiştir.

    İlin 84.700 hektar olan toplam alanının % 25’i (21.196 ha.) tarım alanı, % 58’i (49.100 ha.) ormanlık alan, % 6’sı (5.636 ha.) yerleşme alanı, % 6’sı (4.814 ha.) çayır ve mera alanı, % 5’i de makilik ve 2B alanlardan oluşmaktadır. Yalova İli arazi dağılımı Şekil-18’de görülmektedir.

    Tarım yapılan arazilerin % 28’i tarla alanı, % 27’si meyve alanı, % 30’u zeytin alanı, % 11’i sebze alanı, % 4’ü süs bitkileri alanından oluşmaktadır.

    Tarla ürünlerinde : Buğday, arpa ve fiğ,
    Meyve üretiminde : Zeytin, elma, şeftali, kiraz, kivi ve armut,
    Sebze üretiminde : Lahana, domates, kıvırcık marul, hıyar ve fasulye,
    Süs bitkilerinde : Dış mekan, iç mekan ve kesme çiçek.