Yemek Yerken Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir?

Konusu 'Bilgi bankası' forumundadır ve Lavinia tarafından 23 Kasım 2013 başlatılmıştır.

  1. Yemek Yerken Uyulması Gereken Görgü Kuralları

    Yemek yerken dikkat etmemiz gereken görgü kuralları bulunuyor. Bu kuralları maddeler halinde kısaca aşağıda okuyabilirsiniz.

    - Çorba içildiği sürece kaşık çorba kasesinin içinde olmalıdır. Kaşık çorba bittikten sonra çorba tabağının yan tarafına bırakılır.
    - Limon çatalla sıkılmaz, sağ elle sıkılırken sol el siper yapılır. Çorba alt tabağının yanına konur.
    - Çorbaya ekmek doğranmaz.
    - Tabağa çok fazla eğilinmez.
    - Kaşığın kenarına bırakılması, yemeğin bittiği anlamına gelir.
    - Yemek esnasında bıçak-çatal ters şekilde olmalıdır. Arası açık olarak paralel de olabilir. Çatalın ağzının yukarıda, bıçak ile yan yana paralel hâle gelmesi "yemek bitti" demektir
    - Kaşık sağ elle kullanılır. Et yemekleri tek parça kesilir, tek lokma yenir.
    - Ağza istenmeyen bir lokma (taş, kıl vs.) gelirse, kâğıt peçeteyle çıkarılır ve görülmeyecek bir yere konulur.
    - Elde çatal bıçak, ağızda lokma varken konuşulmaz.
    - Tuzluk ve diğer istenen malzemeler elden ele verilmez. Uzanabileceği yere bırakılır.
    - Yemeği tatmadan tuz atılması görgüsüzlüktür.
    - Çatal ve bıçağın peçete ile silinmesi görgüsüzlüktür.