Yeşil çay nasıl yapılır ve faydaları

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 2 Haziran 2012 başlatılmıştır.

  1. Yeşil çay nasıl yapılır ve faydaları.

    Yeşil çayı demlerken çubuk tarçın ve karanfil ilave edebileceğiniz gibi kakule, kök zencefil, portakal kabuğu ya da farklı aromalarda kurutulmuş meyvelerle de farklı lezzetler elde edebilir ve çayınızı daha zevkli içebilirsiniz.
    1 fincan yeşil çay için;
    1 çay kaşığı yeşil çay
    2 adet karanfil
    1 küçük parça çubuk tarçın
    Sıcak su
    Çay fincanına malzemeleri koyun. Kaynadıktan sonra sıcaklığı 70-80 dereceye kadar soğuyan sudan fincana ekleyerek 2-3 dakika demlendirin ve çay yapraklarını çıkardıktan sonra çayınızı içebilirsiniz.
    Şeker yerine bal ile tatlandırıp içilmesi tavsiye olunur.
    Kanser riskini azaltır.
    Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir.
    Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır.
    Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur.
    Tümörü küçültür.
    Antioksidandır.
    Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir.
    Kolestrolü düşürür.
    Tansiyonu ayarlar.
    Kan şekerini ayarlar.
    Grip virüsünü öldürür.
    Ağız kokusunu önler .

    [​IMG]

    [​IMG]
     

  2. Cevap: Yeşil çay nasıl yapılır ve faydaları

    Elifimle Bana birer Kupa lütfen. Ellerinize saglık..

    [​IMG]

    [​IMG]
     


  3. Cevap: Yeşil çay nasıl yapılır ve faydaları

    öyle güzel kupalarki ben çayı unuttum yani :) artı bunlar çift porsiyon sayılır ... bu kadar yeşil çay uyutabilir..:)