Yumurtanın Bilinmeyen Özellikleri

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Elif tarafından 26 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Yumurtanın Bilinen ve Bilinmeyen Özellikleri

    Yumurtanın içeriğindeki lesitin, beyin işlevlerinin düzenli çalışmasına faydalıdır. Bir yumurta besin değeri açısından bakıldığında yumurta büyüklüğünde ete eşittir.

    Yumurta bilinen en değerli protein kaynağıdır.Hem amino asit açısından zengin, hem de kaliteli protein deposudur. Bir yumurta sarısı 231 mg. kadar kolestrol içerir. Sağlığı korumak adına yumurtadan değil diğer kolestrol kaynaklarından sakınmak gerekir. Mesela açmalar, poğaçalar, yağlı et ve kebaplar gibi. Çünkü bunlar hem trans yağ asidi içerir hem de kolestrol oranı yüksektir. Yumurtada bulunan kolestrolde trans yağ asidi yoktur.

    Bedenimizin hormon ve hücre ceperi yapımı için kolestrole ihtiyacı vardır. Bu açıdan yumurta kaliteli yağ kaynağıdır.Başka sağlık sorunu olmayan herkes her gün yumurta yiyebilir. Yumurtanın protein seviyesi yüksek olduğundan, sık sık tüketilmesi gerekir.Çünkü besleyici değeri oldukça yüksek bir besindir.
    Kolestrol yüksekliği olanlar haftada 2-3 yumurta tüketebilir.


    [​IMG]