Yumurtanın Faydaları Nelerdir Nedir

Konusu 'Soru ve cevaplar' forumundadır ve Nehir tarafından 19 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. Yumurtanın Faydaları Nelerdir

    Yağ oranı en düşük hayvansal gıda yumurtadır. Uzmanların uzun süre ihtilafta kaldığı ancak günümüzde yeterince tüketildiği taktirde sağlığımız için oldukça faydalı olan yumurta hakkında bilgiler vereceğiz.
    Yumurta özellikle kahvaltılarda çokça tüketilen diğer hayvansal gıdalara göre ucuz bir besin. Kaynatıldığında veya pişirildiğinde çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. 1 yumurtada sadece 5 gram yağ bulunuyor. Bu sayede doymuş yağ asitleri daha yüksek oluyor ve yağın insana zararı daha az oluyor. Kalp damar hastalıklarına karşı günde bir yumurta tüketmek insanları koruyabiliyor. Yumurtanın beyaz kısmında hiç yağ ve kolesterol yokken sarı kısmında ise sadece 213 mg kolesterol bulunuyor.
    Yumurtanın yıllarca kolesterolü arttırdığı söylense de kandaki kolesterolün vücudumuza aldığımız gıdalarla hiçbir ilgisi bulunmadığı tespit edilmiş. Kolesterol vücudumuz tarafından üretiliyor ve yediğimiz ağır yağlı yemekler yüzünden kan kolesterolü yükseliyor. Oysa ki yumurtadaki kolesterol değeri çok düşük. Bu nedenle kolesterol hastalığı olanlara yağlı yemekler tavsiye edilmezken yumurtayı daha çok tüketmeleri öneriliyor. Haftada en az iki yumurta tüketmenin kolesterole iyi geleceği doktorlar tarafından onaylanıyor.