zatürre hastaları ne yemeli

Konusu 'Sağlıklı Yaşam' forumundadır ve Ceren tarafından 28 Kasım 2014 başlatılmıştır.

  1. Ceren

    Ceren Süper moderatör

    zatürre hastaları ne yemeli

    Zatürre, bir veya birkaç akciğer lobunun iltihaplanması şeklinde ortaya çıkan, daha çok küçük çocuklarda, ileri yaştakilerde ve kronik bir hastalığı bulunan kişilerde daha ağır seyreden ateşli bir hastalıktır.

    Beslenme zatürre gibi hastalıkların tedavisinde çok önemlidir. Öncelikle sıvı alımının yeterli olması gerekir. Ateşli durumlarda sıvı kaybı olacağı için günde 1,5-2 litre sıvı alınması gerekir. Kış aylarında C vitamini içeriği yüksek portakal suyu, havuç, greyfurt suyu içilmelidir. Ayrıca bilimsel araştırmalar ile faydaları kanıtlanmış olan tavuk suyu bu tür hastalıkların tedavisinde etkilidir. Bilimsel olarak etkileri ıspatlanmış tavuk suyuna çorba enfeksiyonlar sırasında vücuda yayılan, hastalıklara neden olan birtakım kimyasal maddelerin azalmasında etkili olduğu söylenir. Bununla beraber tüm solunum yolu hastalıklarında olduğu gibi bal, ıhlamur, limon zencefil, zerdeçal gibi karışımlar ile hazırlanan bitki çayları bol bol tüketilmelidir.
     
    Son düzenleme: 27 Kasım 2014