Zerdeçalın Faydaları ve Nasıl Kullanılır

Konusu 'Bitkisel Tedavi' forumundadır ve Demir tarafından 1 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. Zerdeçalın Faydaları ve Kullanım Şekli

    Zerdeçalın Enfeksiyona Etkisi Vardır
    Yapılan araştırmaların sonunda zerdeçalın lekotiren,prostoglandin,tümör,nekroze edici faktör ve interlokin-12 gibi iltihap oluşturan maddelerin ortaya çıkışını geciktirerek hafiflettiğini göstermiştir.


    Zerdeçal Hasarı Düzeltiyor!
    Köri baharatının üretiminde de kullanılan zerdeçalın; yemek borusunda oluşan kanser hücrelerini yok ettiği biliniyor. Zerdeçalın; bağırsakta polip oluşumunu engellediği, kolon, akciğer, prostat kanserlerinde de faydalı olduğu görülüyor. Zerdeçal; östrojeni taklit eden maddeleri bloke edebilme kabiliyetine sahip bir baharattır. Östrojen taklitçisi bu maddeler; özellikle meme kanserinin büyümesinde önemli rol oynuyor. İnsanlar üzerinde yapılan bir çalışma; zerdeçalın, östrojeni taklit eden kimyasalların neden olduğu kanserli hücreleri, yüzde 75 oranında bloke ettiğini ve büyümeyi tersine çevirdiğini gösteriyor. Ayrıca zerdeçal; parakuatın, nitrozaminler ve karbon tetraklorür gibi diğer kimyasalları bloke etmede de çok etkili... Zerdeçalın yararlı etkileri farelerde yapılan araştırmalarda da kanıtlandı. Son derece zararlı bir kimsayal madde olan dietilnitrozamin (DEN) verilen farelerde, karaciğer kanserinin geliştiği gözlendi. Fareler zerdeçal ile tedavi edildiğinde; kanserli hücrelerde yüzde 38 azalma gözlendi. Hint araştırmacılar, zerdeçalın hasarlı hücrelerin düzelmesinde etkili olduğunu söylüyor.

    Zerdeçal Solunum Yoluna İyi Gelir
    Antienflamatuar ve antioksidan etkileri ile üst solunum yolları,astım ,bronşit ve sinüzite çok iyi gelir


    Zerdeçal Tümörü Küçülüyor!
    Yapılan bir başka araştırma ise; zerdeçalın, kanserli tümörlerde yeni kan damarlarının oluşmasını önlediğini ve özellikle karaciğer kanserinde, hastalığın metastaz yapmasını yüzde 70 oranında engellediğini ortaya koyuyor. Karaciğer kanserinde tümörün yüzde 81 oranında küçülmesini de sağlıyor.

    Zerdeçal Kansere İyi Gelir
    Zerdeçalın aktif maddesi curcumin hem kanserin korunmasını sağlar hem de bazı kanserlerde tedavi edici olarak kullanılır.tümör hücrelerinin üremesini engeller ve toksik yan ürünlerini azaltır.


    Zeytinyağı İle Birlikte Tüketmek Gerekiyor
    Zerdeçalın faydalarını bilen Hintliler, günde ortalama bir çay kaşığı zerdeçal tüketiyor. Hintliler'de Batılılar'a göre; akciğer kanseri 1/8, kolon kanseri 1/9, meme kanseri 1/5 ve böbrek kanseri 1/10 oranında daha az görülüyor. Hintliler'de çok kötü beslenmelerine rağmen, kanserin bu kadar az görülmesi, tamamen zerdeçal tüketimine bağlanıyor.

    Alzheimer Hastalığına İyi Gelir
    Antioksidan ve antienflamatuar etkisi ile Alzheimer hastalığına gidişi engeller. Ayrıca beta amiloit plakalarının gelişimini yavaşlattığını göstermiştir


    Vücuttaki Emilimi Artırıyor
    Öte yandan yapılan bir araştırmada; Taksan grubu kanser ilaçlarına karşı direnç kazanan bazı tümörlerde; zerdeçalın etkili olduğu görülüyor. Bu baharatın; zeytinyağı, karabiber, acı kırmızı biber ile birlikte alınması ise vücuttaki emilimini yüzde 100'e yaklaştırıyor.


    Uçuğa İyi Geliyor
    Zerdeçal baharatının antiviral etkisi de var. Bu baharatın uçuğa neden olan Herpes Simplex virüsünü yok ettiği birçok bilimsel dergide yayımlanmıştır.


    Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor
    Kanserli hücreleri bloke eden zerdeçal baharatı, uzun vadede de ümmin (bağışıklık) sistemini güçlendiriyor. Sloan-Kettering Kanser Merkezi'nde araştırmalar yapan bilim adamları; zerdeçalın, kanserden korunmada da çok etkili olduğu görüşünde...


    Antikorları Artırıyor
    Bu baharatın alımından sonra bağırsak mukozasını inceleyen araştırmacılar; CD4+T-Helper ve B tipi bağışıklık hücrelerinin sayısının daha fazla olduğunu gözlemliyor. Bu, vücudun da bağışıklık sisteminin geliştiğini gösteren bir bulgu... Öte yandan Hint araştırmacılar; farelere zerdeçal verildiğinde, antikorların arttığını ve dolayısıyla bağışıklığın güçlendiğini de vurguluyor.

    İyi Geldiği Diğer Hastalıklar;

    Katarak oluşumu, karaciğer hastalıkları, felç gibi hastalıkların tedavisinde olumlu etkisi vardır.


    Zerdeçalın Kullanımı

    Zerdeçal bal ile karıştırılıp ya da yemeklere katarak kullanabilirsiniz.

    Kapsül halinde günde 1-3 tablet alabilirsiniz.

    Zerdeçal eskiden beri bilinen bir baharat türüdür. Kurutulmuş zerdeçal, toz haline getirilir. Balık çorbası,pilav, kuzu, dana, söğüş ve çeşitli sebzelerde baharat olarak kullanabilirsiniz. Yemeklerinize de katabilirsiniz. Bal ile karıştırıp cam bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Sabahları bir çay kaşığı yiyebilirsiniz.

    Zerdeçal Çayı Nasıl Yapılır?

    İnce kıyılmış zerdeçal kökü veya tozundan yarım kahve kaşığı (1,5-3g) demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynar su ilave edilerek 8-10 dakika demlemeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

    Ayrıca hazır satılan zerdeçal çayları da var alıp kullanabilirsiniz.